Michigan går närmare delad likviditet med SB 991

Michigan’s Representatives House har stött SB 991, en lagstiftning som stöder den lagliga interaktiva spellagen som syftar till att möjliggöra ett gränsöverskridande utbyte av information och speldata.

Michigan fortsätter att stödja onlinespel

resentanthuset i Michigan har gett grönt ljus till ett förslag till lagförslag som skulle ge Michigan Gaming Control Board (MGCB) , statens spelregulator, befogenhet att söka och förhandla om delade likviditetsarrangemang med andra stater i vad som kan visa sig vara ett avgörande steg. framåt för online poker i USA.

Omröstning i ärendet godkände företrädare den föreslagna SB 991 med en överväldigande 85-16 majoritet och lade fram en ny lagstiftning som stöder den redan etablerade Lawful Internet Gaming Act som bemyndigar styrelsen att söka närmare band med operatörer från hela staten. linje.

Det sista potentiella hindret är undertecknandet av guvernören Gretchen Whitmer som verkar redo att stödja lagen och leda till ett enande ögonblick i det amerikanska pokerekosystemet.

Gå med i den delade likviditeten, ett stort steg framåt

Om Michigan ansluter sig till den delade likviditeten kommer detta att vara ett stort incitament för onlinepoker i USA, som har ökat, men inte i närheten av offshore-verksamhet som klockar hundratals miljoner per månad .

Sponsrat av statssenator Curtis Hertel, jr. Lagförslaget är ett stort steg framåt för hela branschen som hoppas att Michigan ska gå med i det delade likviditetsprogrammet som inrättats av Nevada, New Jersey och Delaware, med ett tveksamt Pennsylvania fortfarande inte helt säker på om att gå med, rädslan för rättslig prövning från justitieministeriet på grund av en nyligen omtvistad tolkning av Wire Act .

Med den valda presidenten Joe Biden som lovar stöd mot Wire Act-yttrandet är det dock osannolikt att DOJ kommer att tolka lagen på nytt till nackdel för gränsöverskridande datautbyte, och i förlängning lotteri- och onlinepokerindustrin.

Poker vinner på delad likviditet


Online poker är utan tvekan en av de största vinnarna från den senaste utvecklingen, eftersom det skulle göra det möjligt för Michigans pokeroperatörer att slå samman sin likviditet med spelare från Nevada , Delaware och New Jersey så länge det är samma nätverk, dvs. 888 / WSOP, PokerStars och partypoker.

Det är goda nyheter, men det finns en liten varning. Michigan har redan utfärdat 15 spellicenser till intresserade parter, men ingen av dem har lagt fram omedelbara planer på att vara värd för poker som en del av deras första strejker på marknaden.

Michigan stöder också en påskyndad lansering för sportspel och kasinospel. BetMGM är bland mottagarna av en ny licens, vilket betyder att partypoker kan vara ett av de första kortrumsföretagen som går i fot på marknaden.

En annan enhet är TSG Interactive US Services Ltd. vilket kan leda till att PokerStars kommer . Ingen har dock lyckats fånga vind på 888 / WSOP ännu. Även om allt detta är spännande nyheter, finns det en annan sak att tänka på.

Även om SB 991 och Lawful Internet Gaming Act stöder delad likviditet måste en lösning i fallet Wire Act uppnås innan SB 991 anger att införandet av ett system för delad likviditet måste vara ”förenligt med staten och federala lagar. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *