Hur man spelar Omaha poker i tio enkla steg

Omaha poker är en populär pokervariant som liknar Texas Hold’em men med några viktiga skillnader. Här är tio enkla steg för att lära dig grunderna i Omaha poker:

Kortens värde:

Precis som i Texas Hold’em, används en standard kortlek med 52 kort, där ess är högst och två är lägst.

Känn till skillnaderna:

I Omaha får varje spelare fyra privata kort (kallas hålkort) istället för två som i Texas Hold’em. För att göra en hand i Omaha måste spelaren använda exakt två hålkort och tre gemensamma kort (korten som visas på bordet).

Knapp och blinds:

Spelet startar med att en dealerknapp används för att markera den nominella dealern. Spelaren till vänster om knappen lägger en liten blind och spelaren två platser till vänster om knappen lägger en stor blind.

Dela ut korten:

Varje spelare får fyra privata kort, ett i taget och börjar med spelaren till vänster om dealern.

Första satsningsrundan (preflop):

Spelaren till vänster om den stora blinden inleder satsningen genom att antingen syna, höja eller lägga sig. Satsningen fortsätter medsols runt bordet.

Floppen:

Dealern lägger ut tre gemensamma kort på bordet, kallat floppen. Dessa kort är öppna och kan användas av alla spelare för att bilda en pokerhand.

Andra satsningsrundan:

Spelaren till vänster om knappen inleder satsningen. Spelarna kan nu välja att checka (passa utan att satsa), satsa, syna, höja eller lägga sig.

Turn:

Ett fjärde gemensamt kort placeras på bordet, kallat ”turn”. En tredje satsningsrunda följer, som börjar med spelaren till vänster om knappen.

River:

Ett femte och sista gemensamt kort placeras på bordet, kallat ”river”. En fjärde och sista satsningsrunda följer, igen startar med spelaren till vänster om knappen.

Showdown:

Om det är mer än en spelare kvar efter den sista satsningsrundan, går spelet till showdown. Spelarna visar sina kort och den bästa pokerhanden enligt Omaha-reglerna (två hålkort och tre gemensamma kort) vinner potten.

Det är grunderna i Omaha poker. Det finns ytterligare varianter som Pot Limit Omaha (PLO) och Omaha Hi-Lo, men förståelsen av dessa tio steg är en bra start för att lära sig spelet.

Read More

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *